Author Topic: Rig Elite-4X for ice?  (Read 488 times)

buckslayer

  • IceShanty Rookie
  • **
  • Posts: 77
Rig Elite-4X for ice?
« on: Mar 10, 2017, 01:17 PM »
Guys - have a Lowrance Elite-5 in an ice pack that I really like using, IF one of the kids isn't using it.  I also have an Elite-4X that has just the transom mount transducer.  In an effort to save some money, does anyone have a slick idea for rigging this for ice fishing in the winter?

Fisherman 1

  • Team IceShanty Addict
  • *
  • Posts: 807
  • Fish..the other white meat
Re: Rig Elite-4X for ice?
« Reply #1 on: Mar 10, 2017, 08:08 PM »
I'm sure there's enough adjustments to suit your need.  http://www.iceshanty.com/ice_fishing/index.php?topic=346276.0

buckslayer

  • IceShanty Rookie
  • **
  • Posts: 77
Re: Rig Elite-4X for ice?
« Reply #2 on: Mar 13, 2017, 06:37 AM »
Thanks for the link.  Actually looking to go the other way - from boat to ice.  Wondering what people have done to maybe package the unit and battery without the ice pack.

GRT_Hunter

  • IceShanty Rookie
  • **
  • Posts: 4
Re: Rig Elite-4X for ice?
« Reply #3 on: Mar 13, 2017, 07:19 AM »

NYSporty

  • Iceshanty Militia
  • Team IceShanty Maniac
  • *
  • Posts: 1,720
  • Jigem up boys
"Problem solving is hunting. It is savage pleasure and we are born to do it."
Thomas Harris


Fisherman 1

  • Team IceShanty Addict
  • *
  • Posts: 807
  • Fish..the other white meat
Re: Rig Elite-4X for ice?
« Reply #5 on: Mar 13, 2017, 06:46 PM »
You can still use that Scotty transducer mount for your transom mount transducer.  Just screw or bolt the top unit to the F/F carrier.

holehopper

  • Team IceShanty Addict
  • *
  • Posts: 939
  • Me and Dave Genz
Re: Rig Elite-4X for ice?
« Reply #6 on: Oct 30, 2017, 03:34 PM »
i use a genz box for mine.  Works great.  Lowrance makes an ice ducer for those units. 
Never Stop Never Stopping

JeJa

  • IceShanty Rookie
  • **
  • Posts: 45
  • Retired and loving it
Re: Rig Elite-4X for ice?
« Reply #7 on: Nov 01, 2017, 01:07 PM »
I used a plastic ammo case and added a light and switch. My 4x, battery and dux=cer store inside the box for transport. I used the origanal 4x mount but you could use a ram mount.
Somedays its not worthwhile chewing thru the restraints

markinohio

  • IceShanty Rookie
  • **
  • Posts: 28
Re: Rig Elite-4X for ice?
« Reply #8 on: Nov 06, 2017, 04:00 PM »
I used a RAM mount on a bucket (battery inside bucket). Mostly use it while sitting on bucket (sonic hopper knock-off), but works well as a stand alone.




appleye

  • Iceshanty Militia
  • Team IceShanty Maniac
  • *
  • Posts: 1,566
  • Hunting stuff land and water
Re: Rig Elite-4X for ice?
« Reply #9 on: Nov 06, 2017, 06:29 PM »
Back in the day we mounted everything to a small cooler. Worked well had room for a small tackle box, just use the bracket from the boat to the lid, get a small gel battery, may need to buy another power cord but if everything is accessible could use the one off the boat big thing is to have a small fuse so you don't fry the unit.
In the memory of "Team Lighting" Fish ON!
No one ever says,"Man that fish tastes small.

 


Follow Iceshanty at Twitter Iceshanty Facebook Page Iceshanty Youtube Channel
Iceshanty | MyFishFinder | MyHuntingForum
Contact | Disclaimer | Privacypolicy | Sponsor
© 1996- Iceshanty.com
All Rights Reserved.